Ahd İp Kamera Tercihleri

AHD Kamera Sistemleri ve IP Kamera Sistemleri için Seçim Yardımı

 

Öncelikle sorunun cevabını değiştiren faktörler şu şekildedir :

 

1-Kameranın kullanılacağı alan ve bütçe çok önemlidir.

Örneğin küçük bir işletmeniz var ve sadece müşteri gelmiş, kim gelmiş, ne almış, kör noktalarda kötü niyetli davranıp cebine bir şey atmış mı? Gibi sadece küçük amaçlar için ve küçük alanlarda kullanılacaksa AHD kamera seçilebilir. Çünkü bu isteklerinizin hepsine çok net ve sorunsuz şekilde cevap verir. Ama müşteri geldi, elin bir poşet var ve poşet üzerinde yazan yazıyı da okumak istediniz ya da kameraya uzak noktada rafta bulunan çikolatalardan bir tane mi iki tane mi aldı gibi küçük ayrıntıları seçmek isterseniz kesinlikle ip kamera tercih etmelisiniz.

 

2-Bütçenize göre size en faydalı olan kamera değişecektir.

IP Kamera Sistemi mi yoksa AHD Kamera Sistemi mi sorusu, şuna benzer, araba alacağım param var, Renault mu? Yoksa Mercedes mi? Burada herkes Mercedes der öyle değil mi?

Kamera sistemlerinde de herkesin bildiği üzere en iyisi IP Kamera sistemleridir. Fakat işin diğer boyutu Mercedes örneğinde olduğu gibi fiyatı da çok önemli. IP kameralar AHD kameralara göre yarı yarıya maliyeti fazla çıkmaktadır. Görüntü ve kalite güzel, işlevsellik çok iyi fakat fiyat diğerine göre biraz daha yüksek, yaklaşık iki katı kadar fazla bütçe ayırmanız gerekiyor.

 

3-Güvenlik kamerasından beklentiniz nedir? Kasanıza giren paranın kaç tl mi olduğunu kayıt altına almak istiyorsunuz? Paranın üzerindeki seri numarasını mı okumak istiyorsunuz? Yoksa sadece parayı kimin verdini görüp diğer ayrıntılar önemli değil mi diyorsunuz?

Küçük nesne ve küçük ayrıntılar görmek isterseniz kesinlikle IP Kamera Sistemlerini tercih etmelisiniz. IP kamera ile en küçük ayrıntıları dahi çok net şekilde görebilirsiniz. Tabi bu söylediklerim markalı ürünler için geçerlidir. Noname yani markasız üzerine etiket basılan ürünler için asla geçerli değildir.

 

4-Kamera kayıt sistemi olan DVR ya da NVR cihazını koyacağımız yer ile kameranın konulacağı yerin arasında ne kadar mesafe var?

Burası çok önemli, öncelikle IP kamera sistemi ile ahd kamera sisteminin alt yapıları yani kablolama sistemleri birbirinden çok farklıdır. AHD kamera sistemlerinde her kamera için kayıt cihazına tek kablo çekilmesi gerekmektedir. Çünkü AHD kameralar analog mantığı ile çalışır, tek kablo tek sinyal, fakat IP kameralar tek kameradan onlarca görüntü iletebilir. IP kamera teknolojisinde çünkü görüntü sinyali değil karşı tarafa data gönderilir. Bir nevi ağınıza bilgisayar bağlamak gibi düşünün, bir modeminiz var ve 50 metre ileride 12 tane bilgisayarınızın olduğu bir ofis var. Modemi çıkışından tek bir kablo çekip elli metre ilerideki ofise uzattınız ve ucuna bir 16 portlu Switch koydunuz, buradaki 12 bilgisayarınızda tek kablo üzerinden modeminize bağlanmış ve internete çıkmış oldu değil mi?

 

İşte IP kamera da aynı bu şekilde çalışmaktadır. AHD kameraların aksine her kameranın bir IP Numarası yani kimliği vardır, bir ara yüzü vardır ve bu sayede istediği cihaza programlanabilir ve datasını paylaşabilir.

Şimdi aynı senaryoyu AHD Kamera sistemi için düşünelim?

50metre ilerideki ofise 12 tane kamera takacağız, nasıl takarız? 12 kamera içinde tek başına ayrı şekilde 12 kablo çekmeliyiz ve  giriş yapmalıyız.

Bu senaryo da siz olsanız IP Kamera Sistemi mi? Yoksa AHD kamera Sistemi mi? Tercih ederdiniz… Cevap basit.

İletişim Bilgileri

  • Telefon : 0 (262) 331-5665

  • Email: info@sedense.com.tr

  • Adres: Sanayi Mah. D130 Karayolu Cad. No:117 İzmit / KOCAELİ